Коментар експерта прозвучав у програмі «Акценти».

«Питання у тому, наскільки дії поліції перекривають соціально-економічну проблематику. Можна, звичайно, вкидати інформацію про якісь розслідування, але це не розв'язує саму проблему. Навіть проблеми ФОПів досі не вирішені. Закони про відстрочення штрафів – це півзаходи, але навіть вони не ухвалені. Питання в тому, чи тепер протест обмежуватиметься якимись соціально-економічними питаннями. На мою думку, зараз соціально-економічна ситуація багато в чому перегріта. Питання, що стане тригером. Наприклад, у Казахстані все почалося з підвищення цін на газ – але ж там років накопичувалася і соціальна нерівність, та інші проблеми», - нагадує Олексій Якубін.

На його думку, українська влада має здобути урок із цих подій.

«Влада має розуміти, що може підштовхнути народ до протесту. Протестний потенціал в Україні є, але щоб він став реальністю, потрібно щоб хтось допоміг йому оформитися», - каже Олексій Якубін.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував дії уповноваженої з прав людини Людмили Денісової.

Також Знай.ua повідомляв, що Якубін висловив свою думку щодо політичного кумівства.