Про це він розповів на каналі «Знай 24».

За словами адвоката, сьогодні Наказ Міністерства охорони здоров'я України затверджує порядок застосування сурогатного материнства та інших видів ДРТ, тобто це дозволяється. Він додає, що порядок МОЗ визначає певні пункти щодо самої процедури, але питання сурогатного материнства все ще не врегульоване на належному рівні. «Раз уже в Україні дозволено сурогатне материнство, то потрібно, щоб законом це регулювалося. Зараз воно фактично ніяк не регулюється», - переконаний Юрій Бабенко.

Він розповідає, що зараз правовідносини сурогатного материнства регулює тільки договір, який укладають сурогатна матір, біологічні батьки та клініка. «Це більш договірні відносини. Якщо вже сторони беруть участь у програмі сурогатного материнства, то якраз на договір треба звертати особливу увагу», - підкреслює адвокат.

Юрій Бабенко пояснює, що цей договір справді важливий, оскільки українське законодавство не регулює це питання на належному рівні. Водночас новий законопроєкт, внесений до парламенту, додає він, зобов’язує посвідчувати цей договір у нотаріуса. «Я сприймаю цей законопроєкт як зміни на краще», - підкреслює адвокат.

Також він додає, що є ще й ініціатива, згідно з якою біологічні батьки мають вносити депозит на рахунок держави. За словами Юрія Бабенка, завдяки цьому дитина матиме хоч мінімальні фінанси у тому разі, якщо біологічні батьки не дотримуються умов договору і не заберуть її.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бабенко розповів, чим буде займатися нова Державна служба у справах дітей.

Також Знай.ua писав про те, що жінки розповіли, скільки отримують за сурогатне материнство.