Про це він розповів на каналі «Знай 24».

Юрій Бабенко розповів, що наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла постанову, якою зобов’язала Кабмін ухвалити постанову про створення Державної служби у справах дітей. Адвокат пояснив, що одразу ця служба не утворилась – відповідно до постанови, має бути прийнято закон про Державну службу в справах дітей та закон щодо змін до бюджету, в якому буде передбачено, як новостворений орган буде фінансуватися.

«Зараз навіть законопроєктів ще немає. Лише після прийняття цих законів вступає в силу постанова Кабміну, якою зобов’язано Міністерство соціальної політики утворити цю службу положенням про Державну службу у справах дітей. І саме в цьому положенні буде вказано, які саме функції має виконувати цей новостворений орган, які в нього будуть повноваження, як він має взаємодіяти з іншими державними органами і так далі», - пояснив Юрій Бабенко.

Адвокат зазначив, наразі існує проблема із тим, що захистом прав дітей в Україні займаються аж шість міністерств в більшій чи меншій мірі, а також органи місцевого самоврядування – служби у справах дітей при місцевих адміністраціях. Така розгалужена система, за словами експерта, не є ефективною.

«Після створення єдиного органу, який мав би займатися правами дітей, очікуємо, що державна політика стане більш чіткою у цій сфері і очікуємо, що якісь процедури будуть покращені. Наприклад, надання висновків Служби у справах дітей. Очікуємо, що це буде відбуватися швидше, прозорішими стануть самі ці процедури», - розповів Юрій Бабенко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, адвокат розповів, яке майно не ділиться навпіл між подружжям

Також Знай.ua повідомляв, що юрист пояснив, як визнати дитину, якщо вона народжена не в шлюбі.