В ефірі програми «А як насправді?» адвокат, керівник практики цивільних спорів АО «Мітракс» Юрій Бабенко розповів, як вирішуються сімейні спори у разі, якщо батько офіційно не записаний у свідоцтві про народження дитини.

Так, адвокат розповів, що в сучасних умовах, коли інститут шлюбу вже не такий сильний, як раніше, існують юридичні інструменти регулювання сімейних спорів у випадку, якщо офіційний шлюб не укладався.

«Наявність шлюбних відносин на права щодо дитини ніяк не впливають, як і наявність фактичних шлюбних відносин (коли офіційно шлюб не зареєстрований, - ред.). Якщо батьки свідомі, то вони разом ідуть в РАЦС, записуються обидва батьком і матір’ю дитини. Тоді в подальшому не повинно бути ніяких питань», - пояснив Бабенко.

Проте, зазначає юрист, якщо складається ситуація, в якій лише матір прийшла на реєстрацію народження дитини і батько був записаний з її слів, то потім можуть виникнути юридичні проблеми. За словами адвоката, в таких випадках батьківство потрібно встановлювати у суді.

«Якщо батько записаний зі слів матері, потім вони посварились, роз’їхались, мати забрала дитину, а батько хоче спілкуватись з нею, піклуватись, тут уже виходить така ситуація, що йому потрібно доводити в суді, що це його дитина. Визнавати батьківство, проводити експертизу ДНК», - зазначив Бабенко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, адвокат розповів, що були внесені зміни до порядків банківської таємниці.

Нагадаємо, юрист заявив, що проєкт №5600 дає податковій надзвичайні повноваження, яких бути не повинно.