Його слова прозвучали у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Війна йде за українські душі, за те, щоб вони не були в полоні московської брехні. Росія бреше, що українського народу ніколи не було, що його вигадали поляки, австрійський генштаб чи хтось ще. Але нам на допомогу приходять археологічні знахідки, графіті Софії Київської, які відкривають наші визначні вчені. Ще князь Лев у XIV столітті писав українською мовою, його грамоти не вимагають перекладу. Це – основа, фундамент існування народу. Люди почуваються не варварами, а спадкоємцями стародавньої високорозвиненої культури», - каже Тарас Компаніченко.

Він порівняв українців з індійцями, які, борючись за незалежність від Британської імперії, нагадували про свою тисячолітню історію.

«Українці мають відкрити для себе своє минуле. Тоді наші стіни будуть міцні, наша фортеця буде неприступною, а українці тільки сміятимуться, коли хтось відмовлятиме їм у праві називатися народом», - вважає Тарас Компаніченко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше філософ Ігор Мехеда розповів, кому поклонялися предки українців.

Також Знай.ua повідомляв, що письменниця Лариса Ніцой назвала українське місто, де шанують мову та національні звичаї.