Про це він розповів у програмі «Прогноз» з ведучою Любов'ю Завальнюк.

За словами гостя програми, колись практично на всій території України люди поклонялися богині-матері, родючості, твориці всесвіту. Він зазначає, що йдеться і про трипільців, і про скіфів, і про давніх слов’ян, і про інших народів, що жили тут тисячі років. «У трипільській культурі богиня родючості була ключовою. І фігурки такої богині є у кожному трипільському музеї, але мало хто знає, що ця богиня є ще й оракулом», - розповідає Ігор Мехеда.

Як він зазначає, дев’ятка була священним числом цієї богині. «А основа всіх процесів нашої матеріальної природи кратна дев'яти», - підкреслює філософ. Він додає, що людина, пізнавши таємницю цього числа, може запустити будь-які процеси у світі. А в Україні, повідомляє психолог, чи не всі місця пов’язані з цією богинею родючості, про що свідчить якраз-таки дев’ятка. Зокрема, Ігор Мехеда нагадує що Дніпровських порогів саме дев’ять, також серед місць сили є скупчення із дев’яти скель чи дев’яти пагорбів.

Найсильнішим місцем енергії матері-богині в Україні він називає Лисогірський острів, що знаходиться біля міста Ржищів. Принагідно журналіст розповідає, що вже писав статті та інші наукові роботи про цей острів, але інформація про нього все ще висвітлена не до кінця.

Як він розповідає, у 2004-2005 році жителі острова зауважили, що європейські туристи масово приїжджали та просили показати їм саме цей острів. «І виявилося, що польський король колись переправляв війська через Дніпро і зупинився в Ржищеві і дізнався, що там є острів, на якому можна омолодитися, повернувши час назад на 5-10 років», - розповідає Ігор Мехеда. Далі є, розповідає психолог, він сам це спробував, про що писало у польських літописах, оцифровкою яких зайнялися на початку 2000-х років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мехеда заявив, що наші пращури знали та бачили, на якому місці є сила.

Також Знай.ua писав про те, що Мехеда розповів, яка енергія відповідає за молодість і довголіття людини.