Фрагмент свого виступу він опублікував у себе в блозі.

«Фінляндизація – це ідея про те, що якась держава по змові великих держав залишається нейтральною. До України зараз не можна використовувати цей термін, тому що з Фінляндією, а потім із Австрією, яка була окупована союзними країнами, їхній нейтралітет трапився за результатом Другої світової війни, коли у Ялті великі держави в абсолютно класичному колоніальному стилі розділили свої зони впливу без демократичних виборів», - зазначив Андрій Білецький.

На думку експерта, домовленості про нейтралітет будь-якої країни – це повернення до часів колоніалізму, коли великі країни ділили світ на політичні впливи.

«Фінляндизація – це нова вимога Росії, яку вона пробує. Макрон буде безумовно казати правильні речі, у нього, умовно кажучи, завтра вибори. Безумовно, Німеччина, Франція і у значно меншій мірі США пробують змусити Україну спочатку виконати Мінськ», - підкреслив Андрій Білецький.

За словами експерта, нові Мінські домовленості будуть означати федералізацію країни та позбавлення незалежності, а нейтральний статус (фінляндизація) створить ще більші проблеми для України.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дмитро Кухарчук розповів план дій для черкащан у випадку наступу Росії.

Також Знай.ua повідомив, що Національний Корпус опублікував відео з військового вишколу для цивільного населення у Києві.