Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Як зауважує журналістка, із пенсійним віком та стажем в Україні взагалі багато плутанини. Зокрема, каже вона, не так давно стаж зараховували, якщо він становив не менше 28 років, а вже цього року його підняли до 29 років. Якщо ж стажу бракує, пояснює Катерина Котенкова, то пенсію будуть виплачувати тільки з 63 чи 65 років, а кожного року вимога щодо років стажу буде зростати на 12 місяців.

Отже, констатує вона, стаж в Україні буде підвищуватися і надалі. «Понад те, як пише адвокат Кравець, українців масово позбавляють пенсій. Або, як мінімум, суттєво зменшують належну за законом суму», - каже журналістка.

За її словами, влада хоче досягти в Україні такого співвідношення, щоб стаж людини при виході на пенсію в 60 років становив не менше 35 років. Окрім цього, зазначає Катерина Котенкова, держава переслідує 2 мети: перша – це зменшення кількості пенсіонерів за віком, а друга – змусити громадян влаштовуватися на роботу офіційно. «Причини, з яких держава намагається зачистити «зайвих» пенсіонерів, лежать на поверхні. Дефіцит Пенсійного фонду – просто величезний», - пояснює вона.

Принагідно журналістка посилається на думки експертів і зазначає, що вже цього року дефіцит Пенсійного фонду збільшиться до 200,6 млрд грн, а для його погашення доведеться взяти 180 млрд грн з держбюджету. До того ж, каже вона, щороку ця сума буде тільки збільшуватись. Водночас населення, підкреслює Катерина Котенкова, зменшується. «Відрахування ЄСВ точаться, але цих грошей не вистачає – одержувачів пенсій у нас надто багато», - зауважує вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Отже, констатує журналістка, влада дійсно піде на все, аби скоротити або суму виплат пенсійного забезпечення, або кількість самих пенсіонерів.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що вимоги щодо стажу підвищуватимуться щороку.

Також Знай.ua писав про те, що депутати відповіли на питання стосовно накопичувальних пенсій.