Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Катерина Котенкова розповіла, що цього року пенсіонери, які могли вийти на пенсію, але не вийдуть, запитують, звідки така несправедливість. Журналістка нагадала, що відбулося підвищення трудового стажу та страждають найменш захищені верстви населення.

«Вимоги зі стажу підвищуватимуться щороку до 2028 року, поки не досягнуть позначки 35 років. Грубо кажучи, людям доведеться працювати до 65 років. Влада робить все, щоб відстрочити вихід на пенсію. А чому? Тому що у бюджеті грошей немає», - заявила Катерина Котенкова.

На її думку, складається враження, що людям незабаром не буде чим платити пенсії. Журналістка зазначила, що Пенсійний фонд буквально кричить, що грошей немає. За її словами, більшість людей заробляють не так вже й багато і збити стан на гідне життя після виходу на пенсію можливості немає.

«Люди сподіваються на державу. Роблять відрахування до солідарної пенсійної системи, а тепер уряд каже, що ця система на межі колапсу. І врешті-решт опиняються в ситуації, де майбутнє загрожує не лише старістю, а й злиднями», - заявила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Осадчук заявив, що ідея з продуктовими картами свідчить про провал економічної політики влади.

Також Знай.ua писав про те, що Рибалко попередила, що українці можуть масово залишитися без роботи.