Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова зазначила, що шахраї вигадують нові схеми обману людей і вже не вперше намагаються обдурити людей з тисячею, нарахованою за вакцинацію. За її словами, багато хто не раз думав як перевести в готівку їх, і на це якраз йде розрахунок шахраїв.

«У мережі активізувалися шахраї, які пропонують українцям перевести в готівку тисячу за готівку 650 гривень. Але ми все розуміємо, що це неможливо. На ці гроші можна придбати квитки в кіно, спортзал, музеї, книги і так далі. Для пенсіонерів – ліки», - наголосила Катерина Котенкова.

За її словами, щоби заробити на людях, шахраї почали розміщувати свої оголошення в Telegram-каналах. Журналістка зазначила, що умови угоди спочатку сумнівні, проте деякі українці, не розуміючи в чому каверза, йдуть на такий крок.

Катерина Котенкова розповіла, що з'являються телеграм-канали нібито для виведення коштів з картки у вигляді готівки. За її словами, на деяких каналах пишуть, що можна перевести в готівку кошти при зустрічі в певних містах, в інших містах – онлайн. Журналістка пояснила, що людям пропонують перейти за вказаним посиланням, ввести суму платежу, у призначенні вказати слово «спорт», вказати реквізити картки «єПідтримка», а також надіслати скріншот для підтвердження транзакції.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Фактично люди самі віддають шахраям гроші. Потім наївним українцям обіцяють скинути на картку 650 гривень, які вони зможуть зняти у будь-якому відділенні банку та витратити на власні потреби. Але це не відбувається. Звичайно. Людей просто дурять. Потім після закінчення тижня власник акаунта як це можна бачити на картинці змінив нік. А оголошення з пропозицією купити тисячу за 650 гривень залишилося тим самим. Будьте уважні. Це обман», - попередила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, раніше Завальнюк заявила, що додаток «Дія» може нашкодити своїм користувачам.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла про цілі створення Єдиного соціального реєстру.