Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Ведуча розповідає, що початок повноцінної роботи Єдиного соціального реєстру заплановано вже на 2022 рік. «Теоретично – це якесь єдине соціальне вікно зі зручним доступом і, де немає корупції. Але це лише теоретично. А на практиці? А на практиці – в одних заберуть, а іншим віддадуть», - міркує вона. Як пояснює Панченко, цей реєстр включатиме і пенсії, і допомогу з безробіттям тощо – тобто всі види соцвиплат, а також 125 адміністративних послуг соціального характеру.

На її думку, вся справа в МВФ, у потребі нового траншу та вимозі скорочувати дефіцит бюджету. Отже, констатує журналістка, цим Кабмін і займеться з наступного року, а в питанні заощаджень в Україні завжди передусім скорочують саме соцвиплати.

Панченко повідомляє, що сумарний борг України наступного року вже сягне суми у 3 трильйони гривень. «Плюс влада навіть порахувала скільки заборгував кожен українець за держборгом», - підкреслює вона. За словами журналістки, кожен українець матиме борг у 75 тисяч гривень, якщо поділити його суму між усіма порівну. До того ж, додає вона, за його обслуговування у 2022 році кожен українець вже повинен буде заплатити 14 тисяч гривень.

Отже, підсумовує ведуча, держава забирає в українців десятки тисяч гривень на те, аби погасити відсотки за міжнародні кредити та борг. «У нашого уряду свої нові, унікальні математичні алгоритми. Пенсії та зарплати підвищують максимум на пару сотень гривень – і це подається як велика перемога», - підкреслює Панченко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, чи чиновники зможуть реалізувати обіцянки підвищити пенсії.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про несправедливу витрату бюджету.