Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Коронавірус природно мутує та мігрує: хвороботворність зменшується – це природна еволюція вірусу, але натомість посилюється його заразність – омікрон. Вірус стає заразним, але більшість його легко переносить», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами експерта, за весь час пандемії COVID-19 настільки сильно змінився, що теперішню форму цієї хвороби можна не відносити до першого штаму вірусу.

«Чому повстали далекобійники (у Канаді, - ред.)? Вони усі вакцинувалися, але, незважаючи на це, обмеження скасовувати не хочуть», - підкреслив Анатолій Якименко.

Експерт підкреслив, що люди з усіх куточків світу незадоволені обмеженнями, які введені у зв’язку з COVID-19 і заважають їм працювати, тому можна спостерігати рухи протестів, як, наприклад, у Канаді: там далекобійники виконали усі вказівки влади, але влада у свою чергу не скасувала обмеження.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Якименко розповів, коли почався хаос у медицині.

Також Знай.ua публікував слова Анатолія Якименка: Медиків відсторонюють не до покращення епідеміологічної ситуації, а до усунення причин.