Про це розповів у програмі Михайла Чаплиги «Скажи-но, дядьку».

«Перший злам, який задав цей вектор, відбувся разом із реформою 70-х років На жаль, систему освіти, яка відновилась у 20-х роках минулого століття після революції, почали змінювати», - зазначив Сергій Васильченко.

За його словами, головний злам полягав у тому, що освіта відбувалася по принципу «Хто сильний, той буде мати знання», що автоматично робило неможливим стати компетентними у певному шкільному предметі учням, які не були сильно зацікавленими.

«Виплили усі, кому було цікаво, а решта почала активно просідати. Перші крики, що відбувається щось не те, були серед ще радянської Академії наук», - підкреслив Сергій Васильченко.

Як зазначив експерт, раніше усі абітурієнти знали математику на базовому рівні та вільно могли її використовувати, але після зламу математика почала вивчатись дуже усереднено, тому зараз ми можемо спостерігати неефективність освітньої програми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Михайло Чаплига пояснив, навіщо Росія концентрує війська біля наших кордонів.

Також Знай.ua публікував слова Михайла Чаплиги: Голосування має бути таємним, і цю таємницю потрібно гарантувати.