Його слова прозвучали у програмі Сергія Доротича #SaveФОП.

«Протистояння між парламентом та малим бізнесом можна назвати патовою ситуацією. З одного боку, фіскалізації в Україні – бути. Хочемо ми того чи ні, але вона вже є. Навряд чи влада піде назад і скасує закони, які вже прийняті. Тим більше, що зараз як мінімум 300 тисяч ФОПів вже перейшли на касові апарати. А ось умови фіскалізації – це, я гадаю, і є та тема, яку може взяти на свій прапор організація, яка захищає інтереси малого бізнесу. Головне – на яких умовах ФОП може погодитися на використання касових апаратів», - вважає Олег Пендзин.

Він нагадує, що у багатьох європейських країнах ці умови суттєво відрізняються від українських.

«Наприклад, у Польщі та країнах Північної Європи касові апарати встановлюють безплатно, коштом бюджету. Їхнє обслуговування в Польщі теж безплатно, а у нас – ні. Але це вже деталізація питання, а не саме питання. Навряд чи ті 300 тисяч підприємців, котрі вже перейшли на касові апарати, відмовляться від них», - каже Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше економіст Борис Кушнірук засудив податкові ініціативи нардепа Данила Гетманцева.

Також Знай.ua повідомляв, що щодо цієї реформи висловився економіст Михайло Кухар.