Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«У питанні визнання «народних республік» Росії все одно знадобляться консультації, хоча за це висловилася величезна більшість російського парламенту. Вважати це питання вирішеним не можна. Путін вестиме консультації і з МЗС, і з іншими службами. Я сумніваюся, що Росія справді офіційно визнає «народні республіки». Втім, цей крок не означав би виходу з Мінських угод – хоча б тому, що не прописано процедуру вступу і виходу. Росія може, наприклад, сказати: так, ми визнаємо їхній суверенітет, але як тимчасовий захід – до чергових кроків у Мінському процесі. Путін може прикрити цим», - вважає Сергій Сивохо.

Але для України, каже він, цей крок нічого приємного не несе.

«Якщо Росія визнає «республіки», то зможе надавати їм військову допомогу. І йдеться про допомогу не лише зброєю, а й живою силою. Можлива й угода про спільні воєнні дії, і розміщення там російського військового контингенту», - каже Сергій Сивохо.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше перспективу визнання ОРДЛО з боку Росії розглянув політолог Тарас Загородній.

Також Знай.ua повідомляв, що військовий експерт Олександр Мусієнко висловив сумнів, що Росія зацікавлена ​​в інтеграції цих територій.