Думка експерта прозвучала у його відеоблозі на сервісі YouTube.

«Багато експертів раніше говорили, що Росія може визнати ОРДЛО за абхазьким сценарієм. Спочатку ми визнаємо цю державу, потім вона підписує з нами договір про захист – і ми туди офіційно вводимо війська. Втім, російські війська і вводити в ОРДЛО не потрібно, вони там і так є. Я вважаю, що російське визнання «народних республік» – це дуже добре для України. Це означає, що Путін таки відмовився від ідеї повномасштабного наступу на нашу країну – втім, його ймовірність і так була невисокою», - каже Тарас Загородній.

При цьому Росії, на його думку, треба продемонструвати, що вона зробила для так званого захисту російськомовного населення.

«У грі навколо України ставки піднято так високо, що Росія не може просто вийти з неї. Потрібно або воювати, або зробити щось. Втім, і у справі з ОРДЛО ще нічого не підписано, і Путін знову починає виляти. За законом він ще має 30 днів для розгляду цієї ініціативи, і він починає шантаж, думаючи, що сильно налякає Україну», - вважає Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він високо оцінив перспективу військово-політичного союзу із Британією та Польщею.

Також Знай.ua повідомляв, що Загородній прокоментував повідомлення про повномасштабну російську агресію проти України.