Про це вона розповіла у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай 24».

«Зброї в нас сьогодні багато, але ніколи для війни недостатньо. Це перше, що треба запам’ятати раз і назавжди. Зброї для війни, яка триває, ніколи не буває достатньо. По-друге, вся ця зброя не подарована. Ця зброя дана в лізинг або під кредити. Є різні поставки зброї й техніки. Щось ми беремо в кредит, великі кредити. Наприклад, будівництво флоту або авіабудівництво, хоча у нас є свій військово-промисловий комплекс, який повинен був би цим займатися. Але його знищили за 30 років за допомогою західних партнерів», - каже вона.

За її словами, в 1991 році уряд України підписав програму допомоги від США, яка передбачала переведення військових підприємств в Україні на мирні рейки паралельно зі знищенням ядерної зброї.

«Так само була запропонована програма на переорієнтацію військового виробництва на цивільне. Заводи, які робили ракети, почали робити фени й пилососи, яким, звичайно, не знайшлося місця на ринку, бо Китай робить краще. Тому ми робили фени й пилососи для внутрішнього споживача, і припинили робить літаки, танки, БТР», - розповіла Надія Савченко.

Всі ці підприємства збанкрутували й не можуть відновить свою роботу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Ця програма була запропонована урядом США уряду України, і вона продовжувалась 30 років. Тепер, коли в нас немає можливості виробляти свою зброю, нам пропонують брати її в кредит, а щось говорять, що дають як допомогу», - резюмує вона.

Як повідомляв Знай.ua, дипломат Олександр Чалий заявив, що найближчим часом не слід очікувати нападу Росії на Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що На окупованих Росією Донбасі і Луганській області почалися більш активні дії.