Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

«Якщо повертатися до питання можливої глобальної війни, основні напрямки зрозумілі: Одеса, Харків, Маріуполь і Київ, формальна «київська» операція. Треба розуміти, що м’яч на їхньому боці (росіян – Ред.) і, по-друге, це не значить, що буде напад у стилі «всі раптом і звідусіль». Наші військові спроможності при цьому небезмежні. Вони будуть розтягувати війська. Вважають, що той, хто наступає і хто обороняється, один до трьох понесуть втрати. Але це не завжди так працює, все залежить від того, спрацювала військова хитрість чи ні», - каже він.

Наступаючий має можливість сконцентрувати десь основні ключові сили, на відміну від того, хто обороняється, продовжує командир.

Тут важливо, наскільки наша розвідка співпрацює з американською та британською розвідками.

«Ми розуміємо, що самі з одним супутниковим угрупуванням в один супутник навряд чи щось всерйоз бачимо. Тому не буде такого удару по всіх напрямках. Зображення удару буде, але буде обраний один – два напрямки. Я абсолютно глибоко переконаний, що довгострокова окупація призведе однозначно до військової катастрофи Росії. Вони не витягнуть окупувати такі простори. На них потрібно навіть не 300 тисяч бійців, а пів мільйона і так далі, щоб окупувати хоча б 50 відсотків території України», - вважає військовий.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Він прогнозує, що будуть величезні проблеми з логістикою, буде війна на комунікаціях, будуть величезні втрати від дій автономних груп, груп ССО, навіть якщо вдасться нанести на першому етапі часткову поразку Збройним Силам України. Але довгострокова окупація навряд чи можлива.

Як повідомляв Знай.ua, дипломат Олександр Чалий заявив, що найближчим часом не слід очікувати нападу Росії на Україну.

Також Знай.ua повідомляв, що На окупованих Росією Донбасі і Луганській області почалися більш активні дії.