Його слова прозвучали у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Закон 2017 року передбачав безумовну щорічну індексацію пенсій. Формула була така: береться рівень інфляції та зростання зарплат за попередній рік, від кожного з них обчислюється 50%, і в сумі виходить коефіцієнт індексації пенсій. Наприклад, 2019 року пенсії проіндексували на 17 відсотків. Цього року коефіцієнт індексації становитиме 14 відсотків, хоча за підсумками минулих трьох років мали вийти 12 відсотків. Але річ у тому, що тепер коефіцієнт індексації застосовується до пенсій чиновників та депутатів. Хоча, наприклад, пенсія народного депутата була ще у 2014 чи 2015 році заморожена на рівні 18 тисяч. Гроші насправді невеликі, але пересічний пенсіонер про них і не мріє», - наголошує Андрій Рева.

Тепер, за його словами, цю пенсію буде індексовано.

«Простим пенсіонерам додадуть одну-дві сотні на місяць, а нардепам – понад дві тисячі. Хоча у відсотках у тих та в інших вийде однаково», - зазначає Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше про індексацію пенсій цього року розповіла журналістка Катерина Котенкова.

Також Знай.ua повідомляв про перегляд пенсій для військовослужбовців, інвалідів та багатодітних сімей.