Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Катерина Котенкова повідомила, що з 1 березня розпочнеться індексація пенсій. За її словами, українським пенсіонерам доплатять по-різному – 400, 500 та 700 грн.

«За попередніми даними, у березні буде зростання на 14%. Під це підвищення потрапляють майже всі категорії пенсіонерів. У середньому підвищення очікується трохи більше 550 гривень. Але для кожного пенсіонера воно буде різним, це залежить від стажу та заробітку. Найменший розмір підвищення буде не меншим за 100 гривень. Не проіндексованими залишаться спеціальні пенсії», - розповіла Катерина Котенкова.

На прикладі вона пояснила, що якщо пенсія становить 3 тис. грн, це не означає, що пенсію підвищать на 420 грн – сума 14% від 3000 грн. Журналістка пояснила, що підвищують розмір виплати, який розрахований за формулою. Але після цього, зазначила Катерина Котенкова, можуть бути також збільшення: за стаж понад норму, за досягненням 65-річчя та за умови виконання вимог щодо стажу тощо.

«Деякі українці не заробили навіть на мінімальну пенсію, наприклад, їхній розрахунковий розмір виплати становить 1500 грн., проте за законом держава не може платити менше 1934 грн., стільки і платять. Якщо ж на 14% підвищити виплату 1500 грн, вийде лише 1710 грн. Це все одно менше мінімуму, тому і до березня, і після березня платитимуть 1934 грн», - каже Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, у яких випадках українців можуть позбавити пенсії.