Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Невже влада настільки зубожіла, що вже й з пенсіонерів здирає останнє? Повернення пенсії - звучить не дуже реалістично і навіть якось дико. Проте прецеденти вже були. Нещодавно українська пенсіонерка отримала листа від Пенсійного фонду, в якому її просили повернути пенсію за останній місяць», - розповіла Вікторія Панченко.

Журналістка зазначила, що причиною позбавлення пенсії можуть стати помилки написання прізвища людини. Також, за її словами, це може статися, якщо людина отримувала виплати, використовуючи фальсифіковані документи. Вікторія Панченко наголосила, що ця причина очевидна та справедлива. Також, за її словами, виплати можуть позбавити, якщо пенсіонер жив закордоном понад шість місяців.

«За це, до речі, справді зупиняють виплати пенсій. База Пенсійного фонду сьогодні пов'язана з базою митної служби. Тому це питання легко контролюється. Також на виплати пенсії може вплинути той факт, що людина не отримувала виплат протягом останніх шести місяців. Це відслідковується за допомогою банківських карток», - пояснила Вікторія Панченко.

За її словами, якщо людина не знімала свою пенсію вже пів року, банк передає ці показники до Пенсійного фонду, а ті блокують картку та проводять перевірку. Журналістка додала, що подібні випадки трапляються здебільшого через смерть пенсіонера. Тому, зазначила Вікторія Панченко, краще заздалегідь знати, що Пенсійний фонд верифікує пенсіонерів та не забуватиме знімати гроші зі своєї пенсійної картки. Також, додала журналістка, виплати можуть позбавити, якщо пенсіонер переселенець і змінив місце проживання.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, що буде з пенсіями у 2022 році.

Також Знай.ua повідомляв, що Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.