Про це написавна своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, найбільше різноманітних дерев налічують у Південній Америці – цілих 43%. Тут також найбільша кількість рідкісних видів – понад 8 тисяч. У Євразії росте 14 тисяч відомих та 2 тисячі невідомих видів дерев, в Африці – 10 тисяч відомих і 1 тисяча – невідомих, у Північній Америці – 9 і 2 тисячі, в Океанії та Австралії – 7 і 2 тисячі.

"В Україні ліси займають майже 16% території – 10,4 мільйона гектарів. Вони складаються переважно з 30 основних деревних порід. Найбільш розповсюджені – сосна, дуб, бук, ялина, береза, вільха, ясен, граб, та ялиця", – сказав Яловий.

Він зазначив, що в офіційних документах різноманіття лісів найчастіше описують саме з точки зору "порід деревини". Тобто, лише з економічної точки зору, як сировину і ресурс для переробки. Окремих видів дерев в Україні має бути набагато більше ніж перераховано, але знайти точну інформацію про їх кількість не вдається.

"Варто пам'ятати, що дерева існують не лише для виробництва деревини та паперу. Без них не було б питної води, чистого повітря, середовища існування для тварин, грибів та рослин. Думаю, якщо змінити споживацьке ставлення до дерев на державному рівні, шанси зберегти та захистити лісове біорізноманіття значно виростуть", – вважає Костянтин Яловий.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще