Про це він розповів у програмі «Мотив Подорожнього» з Юрієм Подорожнім.

«Спорт найвищих досягнень – це вже як пік айсберга, верхівка. Все починається знизу, з масового спорту. Чим кращі умови для масового спорту, тим краще потім знаходити та розвивати, готувати спортсменів для спорту найвищих досягнень. І ось на цьому потрібно наголошувати. Багато успішних країн наголошують на залученні людей до масового спорту. Ведення здорового способу життя, заняття фізичною культурою та спортом є важливими. Вони чудово розуміють, що вклавши один фунт, один долар, один євро у спорт, через десять років ти заощадиш удесятеро більше», - каже він.

Тому що людина, яка займається спортом, менше хворіє, довше живе, краще працює, вона більш організована.

«Відповідно, держава менше витрачає грошей на її утримання через тимчасову втрату працездатності. Цей ланцюг зрештою призводить до зростання економічного розвитку та збільшення ВВП», - підкреслює політик.

В Україні держава не звикла стратегічно мислити на роки наперед, зазначає він. Проте, до 1991 року Україна мала серйозну базу для занять спортом.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

«Практично все втрачено. Коли розпався Радянський Союз, нам добра спадщина дісталася: спортивні бази, вся інфраструктура у різних видах спорту, у різних напрямках. Але на той час якось неправильно було розставлено пріоритети. Все було спрямоване на власне збагачення: нахапати, набрати, швидко купити, перепродати – і далі трава не рости. Не має значення, яким буде майбутнє країни. На жаль, ми тепер пожинаємо результати», - робить висновок Денис Силантьєв.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Буйнов після Олімпіади-2022 збісився через санкції і заборону гімну РФ.

Також Знай.ua повідомляв про те, що Олександр Шовковський згадав найдурніший момент у своїй футбольній кар'єрі: «куди встаєш? Лежи!».