Свій коментар експерт дав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Стратегія Росії спрямована на те, щоб контролювати Україну та не пустити її до НАТО. Адже у разі будь-якого військового конфлікту вона завжди бачитиме в Україні загрозу. Відтак Москві потрібно або повернути Донбас до складу України, щоб змінити внутрішньополітичну ситуацію в країні, або відвоювати більше українських територій. Визнати «народні республіки» Росія може лише в тому випадку, якщо Україна намагатиметься повернути ці землі силовим шляхом. Але в Києві чудово розуміють, до чого приведе така спроба, і ніколи її не зроблять. При цьому всі сторони визнають Мінські угоди як єдині правильні», - каже Енріке Менендес.

На його думку, це – добрий сигнал.

«Але сам Мінський процес зараз ні живий, ні мертвий. Його не розморозили. Зустрічі в Нормандському форматі показали, що сторони так і не порозумілися. Я думаю, що в такому режимі, не живому і не мертвому, переговори будуть весь цей рік», - припускає Енріке Менендес.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше генерал-майор СБУ Василь Вовк спрогнозував майбутнє Мінських угод у світлі нинішніх подій.

Також Знай.ua повідомляв, що російський парламент висловився за визнання так званих народних республік.