Про це він розповів на своєму каналі «Конституційна кухня».

Геннадій Друзенко нагадав про знамениту промову Вінстона Черчилля «We Shall Fight on the Beaches» - «Ми будемо битися на пляжах», яка стала переломною від миротворення у стилі Чемберлена. Експерт мав на увазі умови війни проти нацистської Німеччини, в якій врешті-решт Британія, Америка та СРСР перемогли нацизм.

Геннадій Друзенко зазначив, що ця промова надихнула його написати свій текст, який, на його думку, зараз на часі. Головні тези промови правника про те, що українці будуть битися з агресором до кінця, незважаючи ні на що.

«Зараз, коли Путін брязкає зброєю біля наших кордонів і залякує весь світ своїм ядерним потенціалом, в Мюнхені стара Європа чітко дала зрозуміти Україні, що не захищатиме нас зі зброєю в руках, що не оголосить війну Росії якщо та на нас нападе що Україні в осяжному майбутньому не світить ні членство в ЄС, ні членство в НАТО. Але Україна – це не Чехословаччина Бенеша. Ми готові битися, і це наш головний меседж світу. Ми готові битися за кожен метр української землі. Ми будемо битися в містах містечках і селах. Земля горітиме під ногами російських агресорів», - заявив Геннадій Друзенко.

Правник додав, що українці будуть готові битися незалежно від того, що скаже президент, Верховна Рада чи прем’єр-міністр України. За його словами, якщо влада спробує капітулювати, на неї чекає доля Януковича.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко вважає, що загроза російської військової агресії актуалізувала питання міцності української інституційної архітектури.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергєєв розповів про те, чи змінилася військова організація Росії майже за вісім років війни з Україною.