Про це він розповів під час публічної дискусії на тему: «Чи має значення спосіб ухвалення конституції?», яка відбулась 10 лютого в Українському національному інформагентстві «Укрінформ».

Геннадій Друзенко порівняв український конституційний устрій із хатками, збудованими з гілок та соломи, які розлітаються од вітру.

«Зовнішня загроза повертає нас до дискусії: а що ми зробили не так за 30 років? Ми так виглядаємо, що нас хочуть з’їсти, як поросят у казці. Напевно, тому, що ми слабкі. Якби ми 30 років будували сильну, ефективну державу, як це зробив Ізраїль, то спокуси напасти на Україну були б набагато менші», - каже він.

Паралельно з зовнішньою загрозою йдуть енергетична криза та несправедлива система оподаткування, коли великий бізнес платить мало, а ФОПів хочуть фіскалізувати далі нікуди, зазначає Геннадій Друзенко.

«Не тільки зовнішній, а і внутрішній дисбаланс руйнують українську державність і повертають нас до правильної організації дискусії, яка закінчується суспільним договором та акумулюється в тому, що називають Конституцією в німецькому варіанті. І тут є кілька уроків зі світової історії, які ми можемо вивчити. Слава Богу, сьогодні ми в привілейованому становищі, на відміну від 1996 року, коли автори взяли все найкраще зі світових конституцій і записали в текст», - продовжує експерт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Але виявилось, що це дуже романтичні речі, яких у реальності досягти дуже складно.

Як повідомляв Знай.ua, Геннадій Друзенко оцінив воєнний потенціал України та заявив, що Росії вона не дістанеться.

Також Знай.ua повідомляв, що Кирило Сергєєв розповів про те, чи змінилася військова організація Росії майже за вісім років війни з Україною.