Коментар політика прозвучав у програмі «Мотив Подорожнього».

«Головним для України було – не складати активований уран. У цьому плані на нашу країну тиснули й американці, і росіяни, за це вони платили гроші. Адже всі країни світу діляться на дві частини: меншу, яка має активований уран, і більшу, яка її не має. Але Януковичу дуже хотілося, щоб йому потис руку Обама – і він здав цей уран, який вивезли до Росії. А зараз стан української економіки не дозволяє створити ядерну зброю. Але ми здатні та повинні вийти на новий рівень озброєння, створивши високоточну зброю», - зазначає Юрій Єхануров.

На його думку, стан науково-технічного потенціалу України робить це можливим.

«Питання про створення високоточної зброї впирається лише у ресурси. А підприємства, які здатні це зробити, держава має. Не варто забувати й про приватний сектор, який нині забезпечує дві третини потреб української армії. Він також експортує свою продукцію, оскільки ЗСУ замовляють у приватних підприємств набагато менше, ніж ті, що здатні виробляти», - каже Юрій Єхануров.

Як повідомляє Знай.ua, раніше правознавець Геннадій Дубов заявив, що Україна втратила потужну ядерну зброю не за Будапештським меморандумом, а за Біловезькими угодами.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай.ua повідомляє, що російський президент Володимир Путін погрожував застосувати ядерну зброю.