Про це він розповів у програмі «Легіст» з Богданом Бондаренком.

«Цілих шість пунктів, це колосальний текст. Але з 1994 року далеко не всі впоралися з цим непосильним завданням (його прочитати – Ред.). Тому свідчення – заяви низки наших офіційних осіб, які коментують його», - каже він.

Передісторія така, що 1991 року розпався Радянський Союз, який володів ядерним арсеналом. Він розміщувався на території чотирьох країн-учасниць: Білорусії, України, Росії та Казахстану.

«Всі забувають, що ще на підставі Біловезьких угод з Білорусі, Казахстану та України вигребли всю тактичну ядерну зброю та перевезли до новоствореної Російської Федерації. Тактична ядерна зброя б'є за цілями на 1000 кілометрів та більше. В Україні після 1991 року залишилася суто стратегічна ядерна зброя на носіях від 5000 до 16 000 кілометрів», - пояснює експерт.

Відповідно, коли ми говоримо вже про 1994 рік, і про те, як підло ми відмовилися від ядерних озброєнь, ми повинні розуміти одну просту річ, продовжує він.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Та зброя і ті носії, які у нас залишалися, у поточній ситуації дозволяли б не так відчувати себе в безпеці від Москви. Балістична ракета, стратегічна, я певен, просто не долетить до Москви через її специфіку. Вона має піднятися практично в космос і звідти перекочувати на бік умовного супротивника, завдавши йому неприйнятної шкоди. Зараз, коли ми говоримо, що ми даремно відмовилися від зброї у 1994 році, напевно, ми виходимо з того, що сьогодні ми могли б шантажувати наших західних партнерів, які знаходяться на потрібній відстані для застосування такого плану озброєнь», - зазначає Геннадій Дубов.

Але все ж Україна не стала б завдавати такого удару: «Не вдарили б, навіть якби меморандум не підписали і залишилися б при тому, що в нас було на той момент», - робить висновок він.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський екстрено звернувся до українців через визнання РФ незалежності "Л/ДНР": "Ми нікому нічого не винні".

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Тарас Загородній нагадав: Україна не зобов’язана виконувати Мінські угоди.