Про це він розповів у його відеоблозі на сервісі YouTube.

Експерт підкреслює, що сьогодні Україна відчуває тиск з усіх боків щодо виконання пунктів Мінських угод. «Логіка Мінських угод має на увазі, що з Росії знімаються санкції, а для України вони стають інструментом розвалу країни та створюють передумови для початку громадянської війни», - підкреслює він. До того ж, каже Тарас Загородній, президент України вимагає повернення контролю над державним кордоном, але це зі свого боку суперечить пунктам Мінських угод.

А відтак, констатує він, виникає питання, що з цим робити. «Адже до цих угод прив'язано дуже багато санкцій», - зауважує політолог. За його словами, якщо Україну звинуватять у їхній нереалізації, то або санкції скасують, або їх запровадять проти неї же самої.

Зокрема Заходу, пояснює він, це вигідно тим, що тоді Росія стане його союзником у протистоянні з Китаєм. На думку Тараса Загороднього, Україна може перевести ситуацію на свою користь, якщо згадає про Будапештський меморандум. Експерт підкреслює, що під ним підписалися Великобританія, США, а пізніше Франція та Китай як спостерігачі. «Можна вимагати від них захисту наших кордонів. А США зараз більше залежать від України, аніж Україна – від них», - підкреслює політолог.

До того ж, нагадує Тарас Загородній, з юридичної точки зору Мінські угоди не обов’язкові для виконання, тому що ВР їх не ратифікувала.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що українці вже давно перестали реагувати на зойки з боку Росії.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній пояснив, навіщо Британії союз з Україною та Польщею.