Про це він розповів у відеоблозі на сервісі YouTube.

За словами політолога, у Великобританії заявили про підготовку тристороннього союзу разом з Україною та Польщею. «Логіка такого союзу відповідає європейській та й світовій тенденції – створенню нових центрів сили, нової фрагментації світу», - пояснює він. Тарас Загородній додає, що ці центрі сили зі свого боку також мають претензії на власну суб’єктність та зони інтересів.

Загалом же, каже він, варто подивитися на позицію Великобританії. Експерт звертає увагу, що така ініціатива не надто нова. «Ще наприкінці XIX століття один із лордів сказав: Британія припустилася величезної помилки, дозволивши ліквідувати Польщу як державу», - нагадує він.

Тим не менш, зазначає Тарас Загородній, Британія у союзі з Польщею та Україною має власні прагматичні інтереси. Зокрема, пояснює він, після Брекзиту Британія намагається побудувати свою політику у Європі, їй потрібні у Європі свої держави, які зможуть обмежити і апетити РФ, і гегемонію Німеччини. «Чи варто українцям від цього радіти?», - слушно запитує політолог.

На його думку, Україні варто дивитися на все прагматично, якщо від неї чогось хочуть. «Так, панове британці, ми розуміємо ваші інтереси, але у нас є свої», - підкреслює він. Зокрема, міркує Тарас Загородній, у разі готовності України приєднатися до союзу їй варто як мінімум підняти питання списання частини боргу МВФ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній оцінив ймовірності розгортання повномасштабної російсько-української війни найближчим часом.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній пояснив, навіщо українців лякають російським вторгненням.