Про це він розповів у програмі «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк для каналу Знай.ua.

Він зазначає: «Ця фаза «Росія нападе» почала активно мусуватись насамперед американською пресою, яка близька до правлячої демократичної партії. Ці карти якісь, тут входять танки, начебто ніхто вбивати тут росіян не збирається... Ця вся істерика була найбільше в західних ЗМІ. Якби в Росії опублікували таку інформацію, то українці вже давно не повірили б: ну і що? А ось західні ЗМІ ми ще слухаємо, думаємо, вони можуть працювати інакше».

Політичний експерт вважає, що «це була довготривала стратегія, пов'язана зі Сполученими Штатами Америки, Заходом та Російською Федерацією, щоб українці здалися».

«Насамперед їх цікавить підписання Мінських угод у російській інтерпретації, щоб ми їх почали виконувати. Це призведе до гігантських наслідків для країни. Де-факто це створить передумови реальної громадянської війни нашій країні. Нам ОРДЛО кинуть на утримання, чи з'явиться російський фактор у нашій політиці», - зазначає Тарас Загородній.

Логіка в тому, що як тільки Україна виконає всі Мінські угоди, всі санкції з Російської Федерації знімаються. Це вигідно насамперед США.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«А Росія має перелік своїх вимог, тому що Україна для них – така екзистенційна загроза. Власне, вони хочуть вирішити, у їхньому розумінні, українське питання. Перше питання – це Мінські угоди, щоб впхнути ОРДЛО у політичне тіло України, щоб воно далі нас розкладало», - підсумовує він.

Знай.ua повідомляв, що лідер Національного Корпусу Андрій Білецький заявив, що до наступу Росії варто готуватися.

Також Знай.ua повідомляв, що дипломат Олександр Чалий спрогнозував розвиток відносин Росії з Заходом.