Поки Збройні сили очищають Україну від сміття – російських ординців військового злочинця Путіна, всі громадяни на мирній та визволеній території повинні також включитися в прибирання та наведення порядку в нашій рідній Україні.

Я вже розповідав про початок активної роботи на весняних толоках викладачів та студентів НУБІП. Переконаний, що наш приклад підтримають інші вузи, школи, місцеві громади…всі небайдужі українці.

Нагадую, що історично Українці у своєму поважному та дбайливому ставленні до природи принципово вирізнялися від московитів-росіян.

Для прикладу, опишу як знаний історик, друг і соратник Тараса Шевченка Микола Костомаров у своїй праці «Дві руські народності» (1861 рік) пояснює цю разючу ментальну відмінність:

«…Участь природи в російських піснях дрібна, в українських - незвичайно велика…

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Українська поезія не розлучається з природою: природа оживляє її, поділяє з нею радощі і журбу людської душі; трави, дерева, птаство, звірята, світила неба, ранок і вечір, весна і сніг - усе дише, думає, почуває разом із людиною, все відгукується до неї чарівним голосом…

…Росіянин мало любить природу; в селян дуже рідко побачиш на городі квіти - на Україні квітами пишається майже чи не кожний двір хлібороба. Цього не досить. Росіянин має якусь ненависть до рослин. Я знаю приклади, де господарі вирубували дерева біля своїх домів, препагано збудованих, гадаючи, що через дерева будинок не має гарного вигляду. По…селах, коли влада почала спонуковувати людей садити біля хат верби, надзвичайно важко було примусити, щоб поливали дерева, доглядали їх, не давали нівечити. Коли в двадцятих роках нашого віку (йдеться про 19 століття) уряд наказав обсаджувати деревами шляхи, ця річ здавалася народові (російському) таким важким тягарем, що скарги і нарікання відбилися в народних піснях, складених надзвичайно тривіально. В Росії багато садів, але це все майже садовина, їх розводять із крамарською метою; лісову деревину зустрінеш рідко де, бо з неї немає користі для матеріального життя. Рідко коли можна здибати росіянина, щоб спізнавав і відчував красу місцевості, любувався оглядаючи небо, і впивався б, ні на що не звертаючи уваги, очима в озеро, освічене сонцем або місяцем, або вдивлявсь у блакитну далину лісів, заслухався хором весняного птаства. Все оце…чуже для росіянина.»

Тож, оберігаємо і захищаємо нашу природу та очищаємо країну від сміття, бо ми - українці!