Про це повідомив експерт Олексій Голобуцький.

Починаючи з 1 лютого 2022 року, «Укргазвидобування» проводило тендери з продажу бензинів. Більшість ключових АЗС України стали переможцями торгів на поставку бензину марки А-92 з поправка мінус 22$ на 1 тонну. За березень цим мережам відвантажили тільки частину палива, аргументувавши це необхідністю забезпечити потреби Збройних сил України. Зокрема, за лютневими контрактами в повному обсязі бензин не отримали мережі "Манго», «КЛО», «Автотранс», «СВГ», «БРСМ», "Нафтек".

6 квітня "Укргазвидобування" усно повідомило, що відвантаження за укладеними в лютому контрактами не буде. При цьому 7 квітня о 14: 00 оголосило нові торги, виставивши на продаж обсяг 2200 тонн з відвантаженням до 30 Квітня. Стартова поправка на А — 92 при цьому відчутно зросла-до +200$. У підсумку мережі були змушені купити паливо на дорожче на $230-239, що становить +6 грн за 1 літр. "Тобто АТ" Укргазвидобування " просто вирішило не виконувати свої зобов'язання. Замість цього компанія спробувала перепродати все той же обсяг палива за вищою ціною, дорожче як мінімум на $230. В умовах воєнного часу це неприйнятно і може розцінюватися як диверсія проти економіки країни", - заявив Голобуцький.

Внаслідок політики "Укргазвидобування" ціни на заправних стелях вже поповзли вгору. Це нівелювало кроки Кабінету Міністрів щодо стримування зростання цін для населення.

"Уряд пішов назустріч людям, скасував акциз і зменшив ПДВ, щоб стримати зростання цін на паливо і повернути їх до звичного рівня. В цей же час» Укргазвидобування " бере і примножує ці зусилля на нуль. Я не знаю, чим може бути продиктована така позиція, окрім як бажання нажитися на війні», — додав експерт.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще