Про це він розповів у програмі «Особистість» з Сергієм Дойком.

За словами Олеся Донія, саме спротив українського суспільства, армії та влади змусили змінити позицію західного світу та повернути посольства до Києва.

«При чому вона (позиція Заходу, - ред.) змінюється покроково. На першому етапі, десь приблизно близько місяця західний світ надавав нам лише стрілецьку зброю. Ми вимагали, писали, пояснювали, що Україні потрібно надавати важку зброю, якщо західний світ справді хоче зупинити російську агресію. Але ми не могли достукатися перший місяць. І лише після Бучі, коли звірства російської армії, російських фашистів, які для нас і так були очевидні вже, стали очевидними ще й для західного світу, тоді змінилися ставлення у політичних еліт», - додав він.

На його думку, західні суспільства були одразу на боці України.

«Якщо проводити соціологію, а вона проводилася, то в західних суспільствах переважна більшість населення підтримала Україну, вимагали підтримки і від своїх еліт, але з елітами не все так просто. Частина їх боялися, але частина знаходилася у таємній співпраці з російськими структурами. Росія своїми різноманітними засобами намагалася окучувати західний світ досить довго. У цих людей тепер не вистачило аргументації за Росію після Бучі. Зміна поведінки західних еліт радикально відбулася», - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Далі, за його словами, почалися показові кроки, зокрема з поверненням посольств.

«Чому це для нас важливо? Це не лише взірець зміни став, для нас це ще й система захисту. Ми з вами у Києві. Київ знаходиться під загрозою. Ми знаходимося під можливістю, на жаль, і ядерного удару. Наявність посольств – це додатковий живий щит, який дає західний світ. І це не менш важливо, аніж зброя», - резюмував Олесь Доній.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Сергій Гайдай розповів, за що слід поважати президента України Володимира Зеленського.