Про це стало відомо з нової програми «Що далі» на каналі «Знай 24».

«Для початку скажемо, що питання продовольства належать до питань безпеки. Тут має бути і державна політика, і безпосередня оцінка ризиків. Ми звикли до того, що дуже часто кажуть, що Україна – житниця, але повною мірою ми відчули, що українське питання та українська безпека впливають на посівну», - заявила вона.

За її словами, посівна безпосередньо пов'язана, звичайно, з дизелем, паливом.

«Ми розуміємо, що у нас зараз дуже сильна паливна криза. Це пов'язано і з бензином, і з газом, і з дизелем, але посівна чекати не буде. Питання зберігання зерна багато в чому зруйновані. По Київській області масово йшли ракетні удари саме по логістичних центрах, які цілеспрямовано знищували склади продовольства», - додала вона.

Вона додала, що були проблеми із забезпеченням продовольством Києва, проте столиці допомагали інші регіони.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Ми ж розуміємо, що одна справа врятувати ситуативно чи точково, інша справа на постійній основі. Плюс ми маємо низку регіонів, які мають постійну продовольчу загрозу», - вважає вона.

Олександра Решмеділова закликала українців відкинути вічний комплекс меншовартості, адже навіть багато українців думали, що Україна не дуже впливає у світі.

«А ми зрозуміли, що ми дуже на багато питань впливаємо. Ціна хліба у Європі. Згадаймо німецьку пресу, яка почала готувати німців, що буханець хліба може коштувати у них не євро, а 10 євро», - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що публіцист Анатолій Якименко розповів, як у сучасному світі отримувати правдиву інформацію.