Про це стало відомо з нової програми «Що далі» на каналі «Знай 24».

«Для розуміння, ті цифри, які називає Мінрегіон, в Україні близько 40 млн м² пошкоджено. Це 8 тисяч житлових будинків. Виходячи навіть з цих цифр, які вони називають, 2/3 з них потребують повного відновлення. Існує певна процедура, як воно має відбуватися. Ця процедура настільки складна, настільки важка з погляду реалізації, настільки вона затягнута документами, що для того, щоб обстежити хоча б половину тих будинків, які ми маємо, нам потрібні роки. Роки, я наголошую», - заявив він.

Олег Попенко навів приклад з будинком по вулиці Кошиця, 7 у Дарницькому районі міста Києва.

«26 лютого, якщо я не помиляюсь, прилетіла ракета. Будинок постраждав, вибиті вікна та інше. Минуло 2,5 місяці, а будинок навіть не обстежено. Жодної участі ніхто не бере. У будинок не можуть подати газ», - розповів він.

Наразі це все, продовжив Олег Попенко, покладіть на масштаб усієї України.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Адже, крім багатоквартирних будинків, ми маємо говорити про приватні будинки. Про мільйони зруйнованих приватних будинків. Це фізично неможливо. Але навіть якщо людина подає заяву до «Дії», їй потрібно, окрім «Дії», подати заяву до поліції, щоб було порушено кримінальну справу щодо руйнування майна. Після цього він ще має думати, де грошей знайти, чи держава має думати», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла, чи може держава списувати борги за комуналку, якщо вашу квартиру чи будинок зруйнували російські окупанти.