Про це він розповів на Youtube-каналі «My.ua».

«Наразі можна спостерігати дефіцит автомобілів, особливо в армії – там потрібні не виключно джипи або пікапи, а й буси та легкові авто. Ми бачимо, що коли відкрилася можливість, то одразу тисячі українців поїхали (у Європу, - ред.), щоб купити авто», - зазначив Павло Себастьянович.

За його словами, авто, наприклад у Польщі, коштує у два рази дешевше у порівнянні з Україною, хоча у Польщі рівень життя вище. На думку експерта, це обумовлено тим, що раніше влада намагалася таким чином розвити українське авто будівництво: зробити іномарки менш доступними, щоб українці більше уваги приділяли вітчизняним авто.

«Акциз та мито повинні бути скасовані, щоб люди мали доступ до дешевого транспорту. Ми пам’ятаємо протести, коли люди, які завезли величезну кількість автомобілів на європейських номерах, вимагали, щоб їм дозволили розмитнити дешевше», - підкреслив Павло Себастьянович.

На думку експерта, в Україні як у країні, яка йде у ЄС, мито на авто з Європи повинне бути зменшене – це питання вже назріло у нашому суспільстві.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, зірка Top Gear Джеремі Кларксон купив для українських захисників пікапи, та привіз гуманітарну допомогу.

Також Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла про новий законопроєкт, яким пропонують повернути довоєнні вимоги до підприємців.