Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на Youtube-каналі Знай.ua.

«В Україні запроваджується нова щорічна виплата для певної категорії громадян. Її будуть отримувати учасники бойових дій, а також жертви нацистських переслідувань. Щороку цю винагороду будуть виплачувати до однієї дати», - зазначила Катерина Котенкова.

За словами журналістки, відповідний законопроєкт №7295 «Про внесення змін до деяких законів України щодо виплати грошової винагороди ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань» вже опублікований на сайті Верховної Ради України і незабаром буде розглянутий депутатами.

«У пояснювальній записці до цього законопроєкту йдеться, що метою ухвалення відповідного закону є вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України», - підкреслила Катерина Котенкова.

Як зазначила журналістка, ця виплата буде відбуватись щорічно 14 жовтня – до Дня захисників і захисниць України. Також, за її словами, розмір виплат поки невідомий – його буде встановлювати Кабмін.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Катерина Котенкова розповіла про новий законопроєкт, яким пропонують повернути довоєнні вимоги до підприємців.

Також Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова розповіла, чи будуть нараховувати борги за комунальні послуги, якщо житло зруйнували окупанти.