Про це стало відомо з нового випуску програми «Що далі» на каналі «Знай 24».

«Наскільки я розумію, авіаційний парад не відбувся ніде. Пункт перший: частини серйозних, потрібних їм літаків у нормальному стані вже просто не існують. Крім цього, наші ППО не зробили сьогодні рекордного 200-го, а насправді 199 лишається станом на сьогодні збитих їхніх літаків. Розумієте, ну це взагалі-то кілька повітряних армій. Таке було тільки у червні 1941 року. Це був єдиний місяць у світовій історії, коли знищили за короткий термін більше літаків», - заявив він.

За словами Тараса Чорновола, цей розгром викликав у путіна дуже серйозну реакцію.

«Він злий на військово-повітряні сили, там наближаються якісь чергові репресії. Він просто навіть не хотів їх бачити, це та чутка, яку я чув по інсайду. Друга чутка, вона мені здається більш правдивою. Насправді вони ж кинули в Україну все те, що було найкраще. Те, що було підготовлено. У них не тільки танки розкомплектовані, вони ж і з літаків електроніку розпродували тихенько. Російські генерали не дарма собі мільярди заробляли на цьому. А на літаку ти зняв одну деталь і все, він ще злетить, але невідомо, куди він полетить і як він сяде», - переконаний він.

Третій момент, на думку Тараса Чорновола, пов’язаний з літаком «судного дня».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«путін хотів ним полякати. Його не пускають на паради, це особливо секретне обладнання. Він хотів показати, що, якщо я підіймаю цей літак, це значить, я готовий до ядерної війни. Але всім вже приїлося. Ядерною кнопкою можна лякати 1-2 рази. На третій раз це вже не лякає. У світі почали розказувати, що насправді цей літак збивається. Ліпше його не з землі збивати, а з космосу. Тобто є способи, як його можна збити, і це опублікували. Позавчора одне із західних агентств публікувало, що вони з розвідки з великим задоволенням чекають його вильоту, тому що якраз над цим прольотом буде стояти один з супутників, який має зняти радіотехнічні дані по опору, по турбулентним потокам, тобто це те, що допоможе його збити з землі», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Олег Постернак заявив, що влада робить все можливе для порятунку життів людей у Маріуполі.