Так він прокоментував одночасну відставку 5 губернаторів рф в ефірі каналу «Утро Февраля».

За словами експерта, відставки планувалися ще у жовтні минулого року, але перенеслися через підготовку до війни з Україною. При цьому самі губернатори абсолютно не проти піти на спокій, вважає експерт.

«Більшість губернаторів у росії цьому раді, оскільки бути губернатором у росії – справа розстрільна, а після того, як почалася війна та ввели санкції, вона стала розстрільною подвійно. А незабаром регіональні бюджети повісять відновлювати окуповані території України. Кремль просто хоче зняти з себе додаткові бюджетні витрати та перевести стрілки, якщо раптом щось піде не так. А це зрозуміло, оскільки відновлювати просто знищені з лиця землі міста, це завдання, що слабо реалізується. Ну а губернаторам відповідно не хочеться кидати свої голови у петлі та відповідати за те, що однозначно буде провальним. Тому вони не сильно чинили опір. А на їхні місця вже є люди, котрі вміють професійно розкрадати бюджети», - додав Іван Преображенський.

Нагадаємо, 10 травня в росії одночасно подали у відставку губернатори 5 регіонів: Томської, Кіровської та Саратівської областей, а також голова Марій Ел.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Олег Постернак заявив, що влада робить все можливе для порятунку життів людей у Маріуполі.