Про це стало відомо з нового випуску програми «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

За її словами, тема тарифів та тема незалежності, особливо від росії, зараз дуже важлива.

«Найголовніше те, чи зможе Україна сама обходитись без чиєїсь допомоги. Щоб був видобуток наш вітчизняний, і чи буде цього вистачати на опалювальний сезон, і чи зможемо ми реально бути незалежними енергетично. Які зараз взагалі має проблеми енергетика? Це нелегкий фронт, особливо зараз. Це, можу сказати, частина гібридної війни росії проти України та Європи», - заявила вона.

Катерина Котенкова зазначила, що уряд має приймати фахові економічні кроки, щоб забезпечити стабільність енергетичної системи у нас в Україні.

«У нас вже майже прийняте рішення щодо того, щоб ввести мораторій, тобто заморозити тарифи на воду, на газ і на тепло на період війни й пів року після. Тобто тарифи підвищуватися не будуть, це вже якась стабільність. Це прекрасне рішення, як на мене, саме зараз. Отже, чи може Україна сама забезпечувати себе газом? Максимальний рівень видобутку газу, який може бути в Україні, це приблизно 22-24 млрд м3 газу. В принципі, цього достатньо для того, щоб Україна могла саме себе забезпечити газом», - вважає вона.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова заявила, що через війну можуть виникнути труднощі з оформленням пенсій.