Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Дерусифікація та декомунізація у публічному просторі – це серія круглих столів, які зараз будуть проведені Міністерством культури та інформаційної політики. Це не просто ініціатива Міністерств, а це відповідь на суспільний виклик», - зазначив Олесь Доній.

Експерт зазначив, що після чергової агресії російської федерації проти України, у суспільства з’явився відповідний запит, що потрібно якомога сильніше віддалити себе від агресора.

«Зараз йде абсолютно зрозуміла хвиля перейменувань міст та сіл. Відповідне усвідомлення необхідності виокремлення українського простору від російського простору та десятиліттями вибудованої спільною з росією гуманітарною складовою, пов’язане з російською агресією», - сказав Олесь Доній.

За словами експерта, боротьба з росією йде не лише на фронті, а й у ментальному плані.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

«Гуманітарний фронт – це теж фронт», - підкреслив Олесь Доній.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Гайдай заявив, що Україні потрібний фінський варіант зміцнення кордону від росії.

Також Знай.ua публікував слова Станіслава Довгого: Після перемоги побудуємо кращий Музей науки в Маріуполі.