Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Мобілізацію просто так не оголошують, тому що мало того, що вона буде «непопулярною», але вона підніме на зовсім інший рівень антивоєнний рух (у росії, – Ред.), бо це стане вже не питання етики, а це буде питання виживання», - наголосив Євген Дикий.

За словами експерта, навіть якщо в росії вдасться провести мобілізацію, масове вилучення чоловічого працездатного населення позначиться вкрай негативно на економіці російської федерації.

«У кремлі це чудово розуміють, і тому з мобілізацією не поспішають. До середини літа вони (влада рф, - Ред.) можуть зрозуміти, що їхнє угруповання тут приречене і у них немає не тільки шансів на перемогу, але й на щось проміжне, що можна продати (населенню рф, - Ред.) як перемогу» , – наголосив Євген Дикий.

На думку експерта, у влади рф залишилося два варіанти: готуватися до повної поразки і думати, як його правильно подати населенню, щоб не було масових невдоволень, або другий варіант – спробувати переламати хід війни мобілізацією або ядерним ударом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Якщо російське керівництво не готове до поразки в жодному форматі, то тоді їм доведеться робити щось неординарне: або оголосити тотальну мобілізацію, або спробувати переламати хід війни хімічним або ядерним ударом», - сказав Євген Дикий.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова заявила, що енергетичний фронт – це частина гібридної війни Росії проти України та Європи.

Також Знай.ua публікував слова Михайла Притули: Швидше за все, саме ФСБ очолить палацовий переворот у росії.