Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Ленд-ліз – це насамперед політичне рішення, ухвалене президентом США та його командою, а також це було підтримане всім американським істеблішментом», - зазначив Раміс Юнус.

За словами експерта, висока підтримка ленд-лізу серед американських політиків говорить про те, що в США змінилося ставлення до російсько-української війни: на самому початку війни Україну не поспішали підтримувати, а Зеленському взагалі пропонували евакуаційний літак.

«Своїм героїзмом ви поміняли у всьому світі ставлення до вас, а також ви поміняли порядок денний у росії, яка спочатку збиралася швидко окупувати всю Україну і провести парад на Хрещатику, а зараз вони з жахом чекають на третю частину війни», - підкреслив Раміс Юнус.

Як зазначив експерт, героїзм українського народу, уряду та армії, який полягав у тому, що Україна змогла вистояти з тим озброєнням, яке було на той момент, вселив в західних політиків упевненість в Україні, що призвело до схвалення ленд-лізу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Борис Тізенгаузен заявив, що Росія, ймовірно, може напасти на Молдову.

Також Знай.ua повідомляв, що терорист Стрєлков-Гіркін розповів хворобливу для росіян правду, хто завдав армії Росії найбільшої шкоди.