Про це він розповів у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченком на каналі «Знай 24».

«Я схиляюся до того, що це операція з порятунку життів, тому що зверніть увагу, в якому порядку відбувалася евакуація з «Азовсталі»: насамперед вивели тяжко поранених», - зазначив Олександр Мусієнко.

За словами експерта, Україна мала пріоритет врятувати життя своїх військових, які перебували в блокаді на маріупольському комбінаті «Азовсталь», тому насамперед поранені військові покинули «Азовсталь» і потрапили до лікарні, хоч і на тимчасово-окупованих територіях, але це дозволило їх врятувати.

«Є надія, що їм буде надано якісну медичну допомогу, адже за цим слідкує Червоний хрест. Героїчні захисники розуміли, що насамперед потрібно було евакуювати цивільних осіб, які там ховалися від російських бомб, а потім евакуювати поранених (військових, - Ред.)», - наголосив Олександр Мусієнко.

Як зазначив експерт, якщо поглянути на ситуацію з правової точки зору, то на українських військових з «Азовсталі» поширюються гарантії Женевської конвенції щодо військовополонених.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«У рамках цієї конвенції вони не можуть піддаватися тортурам та психологічному впливу, їм має бути надано медичну допомогу, і вони не можуть бути засуджені. Я думаю, це було найправильніше рішення (евакуація, - Ред.)», - сказав Олександр Мусієнко.

Як повідомляв Знай.ua, юрист Геннадій Друзенко пояснив, що жорстка військова цензура за наявності може завадити Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що окупанти не залишають спроб форсувати Сіверський Донець.