Про це вона розповіла на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«6-й пакет санкцій йшов тяжко, і його намагалися кілька разів узгодити. Він важкий, тому що він стосується безпосередньо енергетики, а енергетика відображається на економіці: не всі європейські держави мали однакове ставлення до 6-го пакету санкцій», - зазначила Олександра Решмеділова.

За словами експертки, розбіжності під час прийняття 6-го пакету санкцій проти росії виникли, тому що кожна країна Європейського союзу має різний ступінь залежності від енергоресурсів, які постачає їм російська федерація.

«Ряд держав: насамперед Угорщина, а також Чехія, Словаччина, Болгарія та Хорватія, залежать від постачання нафти через нафтопровід «Дружба» – вони мають цю «нафтову голку», а решта країн набагато легше зважилася на нафтове ембарго, тому що для них це пов'язано лише з постачаннями через порти», - наголосила Олександра Решмеділова.

Як зазначила експертка, все ж таки консенсус серед 27 країн ЄС було знайдено: той варіант ембарго, який був прийнятий, торкнеться 90% постачання російської нафти до Європи, але лише наприкінці року – країни встигнуть підготуватися.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Але, треба не забувати, що є певні обхідні шляхи та хитрощі, якими користується рф – «певне маскування»: поставки російської нафти морем можуть проходити під прапорами інших держав», - сказала Олександра Решмеділова.

Як повідомляв Знай.ua, Віталій Кім включив Арестовича і розповів, коли мешканці зможуть повернутися додому: «2-3 тижні».

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Ялі розповів, коли може статися переломний момент у російсько-українській війні.