Про це вона розповіла на каналі «Прогноз».

«Люди плутають чотири поняття: блазень, блаженний, юродивий та прозорливі старці. Насправді це чотири різних людини. Блазень завжди був за короля, у фізичному плані він міг бути і карликом, але щодо розумових здібностей – це були дуже розумні люди», - зазначила Анастасія Казачок.

За словами тарологині, блазні за допомогою своїх жартів могли впливати на королів і дуже часто королі навіть радилися зі своїми блазнями.

«Юродиві – це люди, які мали дуже сильні психічні відхилення. Дуже часто вони не носили одягу, не милися, а також часто відмовлялися від грошей та статусу. Вони ходили вулицями і вигукували якісь фрази, позбавлені сенсу», - наголосила Анастасія Казачок.

Як зазначила тарологиня, у давнину юродиві люди сприймалися як люди близькі до Бога, тому деякі правителі до них прислухалися. За словами тарологиня, храм Василя Блаженного на червоній площі в Москві був названий на честь божевільного Васі Голого.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

«Насправді цей храм збудовано в ім'я фрика Васі Голого, який ніколи не носив одягу, але Іван Грозний шанобливо ставився до цього Васі Голого», - наголосила Анастасія Казачок.

Як повідомляв Знай.ua, Олександра Решмедилова пояснила, чому виникли труднощі під час прийняття нафтового ембарго.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт розповів, як Україна може вирішити проблему паливної кризи.