Про це повідомляє опозиційне російське видання «Утро Февраля».

У матеріалі розповідають, що у новому списку санкцій США опинилися голова ради директорів «Северсталі» Олексій Мордашов, а також члени його сім'ї та бізнесмен Рік Нісанов.

Ілля Пономарьов вважає, що знайти пояснення попаданню Мордашова до списку складно.

«Американці просто послідовно йдуть за списком Forbes. Інше пояснення попадання пана Мордашева до чорного списку складно знайти. Однак у нього, на відміну від багатьох інших, справді є вразливість у Сполучених Штатах. У Мордашева були там значні інвестиції, тому щодо цих санкцій є суттєвими», - заявив він.

Крім цього, Ілля Пономарьов пояснив попадання до списку Ріка Нісанова. За словами російського опозиціонера, удар по ньому пов'язаний з тим, що він разом із Аліною Кабаєвою є співвласником готелю «Україна».

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«У його активі – 50%. Швидше за все Нісанов раніше передав Кабаєвій половину акцій на знак лояльності до Кремля. Я думаю, що саме в цьому варто шукати основну причину претензій Штатів до нього, тому що в іншому це не та фігура, яка зазвичай перебуває на слуху у всіх коментаторів, які говорять про структуру російського бізнесу», - заявив він.

У матеріали передають переконання експертів, що бізнесмени, які потрапили до нового списку санкцій, не зможуть і не захочуть вплинути на політику Кремля щодо вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що російський опозиціонер Андрій Іларіонов назвав дві головні опори путінського режиму.