У матеріалі зазначено, що в Україну почали надходити американські реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) на колісні шасі HIMARS, а Британія планує поставити ще й аналогічні їм РСЗВ M270 MLRS.

«Наразі в Україну багато чого приходить, а буде ще більше. Це і нова артилерія та нові системи залпового вогню. Мусять також почати надходити важкі безпілотники», - коментує Микола Колесніков появу нової техніки на фронті.

Розмірковуючи про американські безпілотники Grey Eagle, експерт стверджує, що Grey Eagle – це не Bayraktar – це серйозніші машини з корисним навантаженням до 1 тонни.

«Американцям нічого не варто почати постачати Україні Grey Eagle у промислових масштабах. Єдина проблема – ними мають керувати військові пілоти», - додає він.

За словами оглядача, можливості США посилити українську армію практично не обмежені. Якщо в Європі запаси озброєнь є досить скромними, продовжив він, то в американців вони величезні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Коментуючи заяви путіна про те, що українці лише заміщують втрати цією зброєю, експерт заявляє, що президент росії помиляється, стверджуючи це.

«І ці безпілотники, і нові системи залпового вогню, і далекобійна артилерія — це все принципово нова, високоточна зброя, яка використовує GPS-координати, яких у росії немає. путін або цього не розуміє, або просто храбриться. Справа в тому, що аналогічні російські системи не є високоточними. Ударних безпілотників у росії взагалі немає», - стверджує Микола Колесніков.

Насамкінець він робить припущення, коли ситуація на фронті може кардинально змінитися.

«Українці зараз активно обороняються, контратакують, але у серпні можуть реально планувати вже потужні наступальні операції, зокрема, можливо, і на Крим. Головне, що українці не біжать і не лише активно обороняються, а й контратакують. Це показує високу боєздатність ЗСУ. Основне зараз – це час. Годинник цокає. У росії залишився десь місяць, щоб виграти цю війну. Якщо за цей час Кремлю це не вдасться, то до осені росія війну програє. Українці перейдуть у справжній великий наступ і зупинити його буде дуже складно», - додає експерт.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що російський опозиціонер Ілля Пономарьов розповів, як нафтове ембарго позначиться на економіці рф.