Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» із Вікторією Панченко.

Як розповідає гість програми, зараз на Донбасі йде гаряча фаза війни і українським військам потрібне саме більше озброєння.

«Не все компенсується патріотизмом, мотивацією, не все компенсується навіть кількістю людей, дуже важливим є співвідношення заліза, а ось за співвідношенням заліза, на жаль, за кількістю, наприклад, артилерійських установок вони нас перевершують раз у 10, а за кількістю боєприпасів, за різним оцінкам, – від 20 до 40», - зазначає Євген Дикий.

Також експерт порушує питання щодо НАТОвської зброї, на яку зараз переходить українська армія.

«Вона не якась там вундервафля, вундервафлі, на жаль, не існує, яка була б такою магічною, що відразу дала б нам стратегічну перевагу. На жаль, такої зброї не існує в природі, а, крім того, з того, що існує у природі, нам поки що дають далеко не все. Те, що нам здебільшого зараз їде, я називаю це дискотека 80-х, тобто, по суті, до нас зараз їде зброя, яка клепалася ще для Холодної війни», - пояснює гість програми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте, розмірковує Євген Дикий, західна зброя навіть тих часів краща за радянську. Тому, переконаний експерт, якщо у цьому співвідношенні Україна та росія будуть рівні, то залишиться лише технічне питання щодо звільнення своїх територій із найменшими втратами.

З іншого боку, пояснює він, непоставка певного виду озброєння, наприклад, літаків – це вже поступка росії з боку Заходу. За словами публіциста, хоч Захід і став після 24 лютого більш єдиним, почав запроваджувати серйозні санкції та надавати серйозну допомогу, росія все ще має там свій вплив.

«Захід – це не якийсь один суб'єкт, це теж поле бою, це ще один фронт, де йде ця війна, там вона йде не гарматами, там іде грошима, вкидами, вкиданням у мас-медіа, роботою політиків», - робить висновок Євген Дикий.

Як повідомляв Знай.ua, Ягун пояснив, чи може бути повторний наступ до Києва.

Також Знай.ua писав про те, що нумеролог Нонна Мусалян пояснила виняткову роль Зеленського.